Här har rabarberna vuxit sig stora och för att ge plats åt fler rabarber och kunna skörda längre plockade vi de största stjälkarna idag. Perfekt i tiden då syrenen blommar är det bäst att börja med skörden har jag läst mig till!

Skörda
Tid för skörd är maj/juni fram till augusti. Rucka, vrid och vicka på stjälken och dra sedan upp den så stjälken losnar.
Tillagning, lagra, frysa in
Skölj av stjälken och skär i bitar om ca 2-4 cm. Koka (blanchera) bitarna.
- Koka upp vatten
- Lägg de skurna bitarna i de kokande vattnet och låt vara i 2 min
- Flytta över till en bunke med kallt vatten och låt vara där i 2 min
- Torka på bakplåtspapper och lägg i frysen 1 timme för att sedan lägga över i påsar
- Frys in
Blancheringen av rabarberna hjälper till att behålla färg och smak men för mig är det nästan bättre att bara frysa in direkt (lätt att glömma tiden) :p Funkar fint att frysa råa.
Nu testar vi på rabarbermos, saft och infrysning av rabarbergeggan som kanske får bli mer rabarbermos för Oj så gott 🙂


Lämna ett svar