San Marcos

Runt lake Atitlan finns flera olika små byar med alla sin speciella nisch och kultur. Vi spenderade 2 dagar i San Marcos där hippie kulturen helt tagit över. Här finns det små hälsobutiker och restauranger som serverar vegansk och lokalt. Det finns yoga, healing och ceremonier för den som vill dyka i spirrigheten.

San Pedro

Om man tröttnar på råhippisarna men fortfarande vara lite hippie men lägga locket på för ett tag så är San Pedro byn för festande, här finns många spanska språkkurser, små butiker för souvenirer och barer men sena öppettider.

San Antiago Nyår

Vi korsade sjön 3 dagar innan nyår för festivalen i san antiago, Cosmic converge. Super mysig festival med ett fantastiskt upplägg med dagarna fulla med workshops, yoga, meditation, ecstatic Dance och mycket mer. Under kvällen och natten öppnades dansgolven med psytrance och mer blandad musik inom EDM. Efter nyår natten spelades musik även under dagtid vilket vi saknade de andra dagarna som gjorde att vi inte alls dansade så mycket som vi ville utan istället frös som fan och gjorde av med vår energi på det sättet. Super tråkigt på så sätt men en jätte vacker festival som skulle kunna skruvas om aningen men med ett syfte stort runt denna fina sjö.

Lämna ett svar