Vi som brukar resa normalt sätt under vinter halvåret… detta året valde vi att ta oss till Norrbotten.

Utsiktstornet i Svanstein högts upp på Pullinki

Stillhet

Jag har aldrig förr sugit in stillheten så som jag gjort här under de svinkalla nätterna när termometern visat under -25 grader.Det är då allting runt omkring verkar bli sådär ännu mer tyst och stilla och skört på något vis.

Alla vibrationer saktar ned och det är knäpptyst. I denna tystnad uppkommer ibland höga knäppar från träden och en bjällra klingar till när en ren tar några steg i deras vinterhägn längre bort, att inte glömma den knarrande snön när man går.

Årstider

Jag är otroligt tacksam att få uppleva de 4 åttatiderna i Sverige men i norra Sverige finns 5 årstider. Vinter, vårvinter, vår, sommar, höst.

Den rena luften och vattnet uppe i norr. En plats att helas och se livet runt omkring en. Vildmarken i Sverige är verkligen fantastisk. Höga berg, skog, myrar och älvar.

Det frusna landskapet får en att reflektera.. jag har upplevt en ganska rörig tid inom mig direkt när vi kom norröver. Det kändes som att känslorna bubblade över av frustration och mitt sinne var tungt. Kan så vara att jag kom från Stockholm och all stress släppte. Jag blev tvungen att sakta ned och vänja mig vid enkelheten. För allt här i norr känns så simpelt.

Magic Dancing Lady, Aurora

Något som däremot inte kändes simpelt var gårdagens Norrsken, Lady aurora dansade på himlen mitt ovanför våra huvuden. Wow!

Mitt fösta riktiga norrsken att uppleva!Magnetism, protoner, elektroner, hastighet och densitet

Jag hade sett på prognosen att det skulle bli stjärnklart och en solvind hade träffat för ett tag sedan. Gick ut med Santo för att kolla läget och såg en ljus stimma precis över grannhusets tak, skulle lika gärna kunnat vara röken från en skorsten, det var så lågt och ljust, ingen skymt av färg. Efter ett tag börjar jag längre fram skymta en grön båge uppenbara sig. Sen var skådespelet igång. Himlen skiftade i grönt, lila och några röda toppar och dansade och spelade. Såg nästan ut som pianotangenter som spelade på himmelen. Bland det häftigaste jag sett och för att vara mitt fösta norrsken var det roligt strakt. ❤️

Magiska universum slutar aldrig att förundra.

Lämna ett svar