Det finns huuuuuuuuuur många hundfoder som helst. att hitta rätt är ett mysterium… det ska vara spannmålsfritt, inga konstiga färgämnen och smaktillsatser, inget socker och framför allt för både miljön och livets skull ingen GMO- tack. Juste, vore najs om inga djur kring produktionen fick sätta livet och hälsan till..

Har börjat med hemmagjord mat till Santo! Han älskar.
Då vi värdesätter de runt om oss är det klart att han också ska få bra mat.
Torrfoder är ett ganska nytt påfund men det ska tillgodose hundens behov, ändå dör 45% av hundar över 12 år pga. cancer och var 4e hund över 2 år av cancer. Och även tala om hur många hundar som idag lider av allergier.. inte konstigt alls, våra 4 benta vänder är inte skapta för att äta något så onaturligt som torrfoder, torra kulor som håller i en evighet och inte f*n vet du egentligen vad som finns där i.

Det behöver såklart inte bara bero på fodret utan också såklart alla kemikalier, schampon, plast, stress osv. men att ha i åtanke…

BARF
Biologisk Anpassad Rå Föda- BARF
En kost som till största delen består av råttkött och ben. även inälvor och grönsaker.

I dagsläget kokas mycket av maten som Santo får här hemma av den anledningen att våra kyl och frys är för liten för att kunna hantera rått kött men han kommer få mer och mer rått.
Vid rå kost förloras inga viktiga näringsämnen och hunden är byggd för det.


Lämna ett svar