Från Bacalar till Chutemal till Xpujil till Calakmul

Vi tog oss lättas och snabbast från vårt hotell i Bacalar med Taxi, hoppade in i en som ropade Chutemal när den såg oss där det redan fanns två passagerare. Blev släppta i Chutemal nära centrum men var tvungna att ta en annan taxi från platsen taxin släppte av oss på. Vi bad om att få åka till busshållplatsen men snabbast och billigast alternativet till Xpujil är med Taxi Colectivo, taxi Colectivo funkar så att när en taxi är full åker den till bestämd destination. Tog c:a 1 timma 40 minuter med en medel hastighet på sådär 110 km/h.

Vägarna är breda oss går tvärs över djungeln, utan egentligen vidare hänsyn till vad som växer eller stammar som kunnat ha bott här. Men det är skönt att åka bil här då det är rakt på bara och det går snabbt.

En växtlighet som hänger över på motorvägen på flera ställe n där man bara har djungel omkring sig. Sista biten är gamla asfalt med låligheter så det är skumigt och går trögare och längst vägen såg vi fasaner och vilda kalkoner och något djur som skuttade förbi.

I Xpujil finns massvis med ruiner och pyramider och vi kollar in Chutemal pyramiderna som är de största i området och har konkurerat med Tikal som ligger bara några mil söderut.

Lämna ett svar