Med buss är det fler alternativ men det större bussarna går bara på morgonen och med ADO går den enda bussen klockan sju på morgonen.

Chetumal till Belize

Från Chetumal finns det flera sätt att ta sig till Belize. Detta får inte längre några direktbussar till Guatemala från Chetumal men man kan ta sig med båt längst kusten till Beliziska öar och till Belize City. Detta alternativet är dyrare och båtarna går inte hela dagen heller.

Tar man en taxi till Mercado nuevo går bussarna till den guatemalska gränsstaden Benque under hela dagen. Det är billigaste alternativet och snabbaste skulle jag tro.. Vi gick av i San Ignacio stopp innan och spenderade natten i Belize och tog på morgonen taxi direkt till gränsen. För att ta sig direkt till gränskontrollen måste det stå BVO på bilens registreringsskylt för bilarna här har distrikt som dem får och inte får köra i.

Guatemala

Väl över på den Guatemalska sidan letade vi upp colectivobussarna som står längre fram över bron, förbi taxibilarna och de stora bussarna.

Det tar ca 2 timmar med coloctivo till Flores och väl i flores kör tuktuk som man lätt hoppar in i och tar sig runt med.

Lämna ett svar