Vi har varit hos Maiga och hennes hund Roby.  Haft 2 super härliga dagar med god mat, fina samtal, skratt och hampasnack 🙂

Hampafrön, pressadhampa, hampafröolja

Efter frukost med glutenfritt bröd med ett smakprov från den egenpressade hampafröolja tar vi oss en kort promenad till det första fältet på 4 hektar. Hampan är hög för att vara av sorten Finola och det beror på det varma vädret som varit med lite regn som även gjort plantorna torra och något gula, många av hanarna har redan torkat ut. Jorden är stenig och näringsfattig men ändå har denna odling tagit sig relativt bra men man kan se tistlor fläckvis på åkern med.

Senare tar vi bilen vidare till den andra odlingen som är på 2 hektar. Här är åkern uppdelad på 2 sorter. Den korta Finolan för dess goda smak och storlek och Uzo 31 för fibrerna. Det har nästan inte regnat någonting här. Det var en sen sättning av fröna i maj med rikligt med regn direkt efter skörd sedan följt av torka och det syns på fältet. Det är mycket gräs och blommor mellan hampan som kunnat växa upp då hampans blad inte täckt jorden och släppt igenom solen.
Inte bara det.. överallt på hela åkern är topparna och blommorna avklippta med sax. Någon dumjävlel har helt enkelt klippt av ungefär var 4e planta av de få som tagit sig upp ur jorden i hopp om att antingen bli bäng eller kanske kunna sälja som röka .. stackars vilken besvikelse när effekten kommer vara = 0 .

Ses snart igen hampan 😄

Lämna ett svar